יום רביעי, 11 ביוני 2014

סוגי ארובות של קמינים

באמצעות הקמינים אנחנו מביאים את המדורות של האדם הקדמון אלינו הביתה. כבר בתקופת המערות בני האדם גילו את יתרונות האש – אור וחום. הקמין הוא תא בעירה בו בוערת אש באמצעות חומרי בעירה שונים כגון עץ או גז. השריפה יוצרת עשן ופיח שאמור להתנקז אל מחוץ לבית כדי לא לגרום חנק ולכלוך בתוך הבית. לשם כך לכל קמין מותקנת ארובה שזהו תפקידה. בשוק קיימים 2 סוגים של ארובות:

ארובה אטמוספרית – זו הארובה הישנה, אשר מורכבת מצינור אחד שבצד אחד מחובר לקמין ובצידו השני יש פתח החוצה, והעשן והפיח נפלטים דרכו אל מחוץ לבית. לארובה זו דרישות תקן מחמירות: מכיוון שהארובה יונקת אוויר מהבית, חובה להשאיר פתח שלא ניתן לסגירה בכדי לשמור תמיד על לחץ אוויר נכון בבית. בנוסף, יש לערוך לארובה בדיקת תקינות לפחות פעם בשנה. ארובות שלא מתאימות לתקנים יכולות לגרום לדילול החמצן בבית עד כדי מוות לדיירים שבו, או סכנת חנק מהעשן שיכול להישאר בבית.


ארובה כפולה – זו ארובה חדשה, אשר מורכבת משני צינורות אחד בתוך השני. הצינור הפנימי אחראי על פליטת הגזים והפיח אל מחוץ לבית בעוד שהארובה החיצונית יונקת חמצן נקי מבחוץ אל תוך הבית. במצב כזה שבו שני הצינורות מופרדים נשמר איזון לחץ האוויר והחמצן בבית גם בלי להשאיר פתח חיצוני מיוחד. קמינים בעלי ארובה כפולה הינם אטומים לחלוטין ושום גז לא יכול להיפלט החוצה שלא דרך הארובה. קמין עם ארובה כפולה כיום הוא הכי בטיחותי ונוח לשימוש.

תגובה 1: